Kropsterapi til børn og unge

Kropsterapi til børn og unge

Kropsterapi er til dig, som oplever mentalt og følelsesmæssige udfordringer i livet, og som gerne vil inddrage kroppen til at finde større balance og få det bedre. Måske reagerer din krop allerede med forskellige symptomer. Måske har du svært ved at mærke din krop eller forstå, hvorfor den reagerer, som den gør. Måske er du allerede bevidst om et dilemma, en udfordring i livet eller et traume du har været udsat for, og har nu brug for støtte og redskaber til at deale med din situation.

Hvor end du er i dit liv og i din proces, vil samarbejdet mellem krop og sind give dig de bedste

forudsætninger for at få det bedre i livet.

Kropsterapi er en tilpasset terapeutisk behandling, som kan bestå af fysisk massage, tryk, bevægelse og berøring. I terapien kan indgå åndedrætsøvelser, mindfulness øvelser, kranio sakral terapi, meditation og terapeutisk samtale alt efter dine behov.

 

Kropsterapi er for dig som f.eks:

 • Oplever stress i kroppen.
 • Generet af tankemylder og negative tanker.
 • Har været udsat for en traumatisk oplevelse.
 • Er belastet af gamle traumer (Kan være fra barndom eller hændelser i livet).
 • Lider af belastningssymptomer som f.eks: Søvnbesvær, koncentrationsbesvær, hukommelsessvigt, nedsat energiniveau, uro i kroppen, smerter i kroppen, nedsat tolerance og tålmodighed, øget irritabilitet, nedsat livsglæde.
 • Lider af depressionssymptomer eller angst.
 • Har svært ved at mærke dine egne behov og finde vej i livet.
 • Oplever meningsløshed i livet.

  Kroppen som dit tempel og din ven

  Kroppen er dit tempel, dit hus. Her hvor du kan føle dig hjemme og tryg, når du har det godt.

  Kroppen husker og lagrer dine oplevelser, både de følelsesmæssige og oplevelser fra andre sanser. Hvad synet ser, hvad ørerne hører, hvad næsen lugter, huden føler og kroppen mærker. Dine tanker kan blive til følelser, hvis de gentages tilstrækkelig mange gange, dvs. at kroppen vil begynde at tro, at dine tanker er din virkelighed og reagere ud fra dette. Det kan også være at dine tanker er af en bestemt karakter, f.eks fuld af frygt eller bekymring eller negative ladet. Hvis tankerne fortsætter og du oplever, at du ikke kan bryde dem, vil din krop og dit nervesystem igen tro, at det er sådan virkeligheden ser ud. Din krop vil altid gerne hjælpe dig og gøre det rigtige. Den vil reagere på en måde, så den bedst passe på dig eller forsvarer dig.

  Kroppen er din trofaste ven. Kroppen lyver aldrig, men det kan nogle gange være svært at forstå, hvad den ”siger” og hvorfor den reagerer, som den gør. Kontakt til kroppen og forståelse af kroppen er en naturlig forbindelse vi har, når vi bliver født. Altså hvis vi mødes i vores grundlæggende behov som menneske – får mad og tryghed, varme og kærlighed m.m. Nogle gange balancerer krav fra omverdenen ikke med det, vi som mennesker kan yde på en sund måde. Nogle gange kommer der ubalance i hvile og aktivitet, tid til at bruge kroppen og tid til at bruge hovedet o.s.v. Vores krop vil altid forsøge at tilpasse de vilkår, den lever med, for at hjælpe dig allerbedst. Din krop kan også reagere ved at gøre dig syg eller give dig symptomer, så du føler dig syg. Det er for at bremse dig og virkelig tale TYDELIGE til dig. For at fortælle at det er ALVOR og at du er nødt til at ændre noget indeni dig eller omkring dig. Kroppen er klog og stædig og stærk. Den ”brokker sig” ikke uden grund. Nogle gange sker det, at kroppen har ”råbt” så højt den kunne, så længe den kunne uden at blive hørt af dig. Her kan den finde på at blive helt stille, fordi den nærmest giver op. Det kan måske mærkes som, at du ikke føler du har kontakt til kroppen eller en almen tomhed og ligegyldighed, måske endda tristhed og følelsen af intethed og meningsløshed. Kroppen og sindet lider stadig, selvom du ikke kan mærke de tydelige signaler lige der.

  Tillid og troskab i dit venskab med kroppen. Derfor er det vigtigt at lære din krop at kende, så du kender de signaler og symptomer din krop giver dig, når du ikke har det godt eller føler dig presset og stresset i livet. Gennem god kontakt med kroppen, vil du komme i kontakt med dine

  grundlæggende behov. Når du mærker, hvad du har brug for og ikke brug for, kan du bedre tage dig af dig selv og dit liv. Hver gang du lytter og respekterer din krops signaler og beskeder til dig, vil dit indre opleve det som tillid og troskab fra dig. Dvs. at dit selvværd styrkes, at dit indre føler sig set og lyttet til og taget alvorligt. Det er lig med kærlighed og omsorg til dig selv. Hvem har ikke brug for det? Jo mere du er tro mod din ”indre stemme” også kaldt intuition eller din mavefornemmelse, jo større forbindelse har du til dit sande jer. Altså til din grundlæggende kerne og det unikke menneske du er. Det er her du møder dit selv og dine grundlæggende behov. Her du opdager hvad du har brug for og ikke brug for, for at du har det godt i livet. Livet bliver ofte meget mere simpelt og enkelt, når vi finder ind til vores kerne. Det bliver lettere at være glad og tilfreds og finde meningsfulhed i livet. Her hvor du ikke skal kæmpe så hård for at finde vej, men kan lade kroppen og hjertet viser dig vejen til mere fred og ro, velvære og glæde.

   

  Pris: 950,- kr. pr. behandling eller efter aftale